Hagedesignerens hjørne

Hvem er hagedesigneren?

Hagedesigneren på tur i byparken i Lysekil, august 2008

Hei, jeg heter Johan Strand og utgir hagetidsskriftet på nett som jeg kaller Hagedesignerens hjørne. I tidsskriftet mitt skriver jeg om alt jeg har arbeidet med og alt jeg interesserer meg for som har med hage å gjøre. Både stoff om hageplanter, anlegg av hager og fine opplevelser foruten meningene mine vil komme på trykk i dette tidskriftet på nett. Iblant tar jeg utgangspunkt i prosjekter jeg sjøl har gjennomført, men som regel skriver jeg bare ut fra hva som gjør inntrykk på meg i forbifarten. Det gjelder også bilder jeg publiserer.

Som mange er klar over er nesten alle hagebloggere i Norge kvinner. Slik er det pussig nok ikke i andre land. Bloggen du nå leser er skrevet av en mann og er – tro det eller ei – helt forskjellig fra kvinnenes blogger. Ikke et vondt ord om bloggdamene, men jeg kunne aldri skrive om hager på den måten de gjør. Så, min stemme i bloggverdenen kan være viktigere enn du har tenkt over. Kanskje du slår et aldri så lite slag for likestilling ved å lese «Hagedesignerens hjørne»?

Fint om du vil skrive en kommentar til et innlegg. I så fall får du opp «Hagedesignerens hjørne» på mobilen, klikker på et innlegg og skriver i vei. Du trenger ikke å registrere deg.

Faglig bakgrunn er en Cand.agric-grad ved NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige Universitet på Ås) med landskapsarkitektur og hagebruksvitenskap i fagkretsen. I tillegg har jeg en grad i biologi fra Universitetet i Oslo. Før jeg ble pensjonist drev jeg firmaet Strand hagedesign gjennom tjue år og tok da på meg planlegging og rådgivningsoppdrag i forbindelse med privathager etc.

Hvis du vil kontakte meg direkte, bruker du e-postadressen johan.strand@gmail.com

 

 

Exit mobile version