En sjarmerende forbryter

Bulkemispel i oktober

…for det er ikke lov å innføre eller plante bulkemispel. Det er en en av buskene som kan overføre sykdommen pærebrann til frukttrærne. La meg ile til og berolige deg som hever øyenbrynene nå. Jeg har verken gjort det ene eller det andre. Bulkemispelen (Cotoneaster bullatus) bare spirte opp i et hjørne av hagen uten at jeg hadde hjulpet til med å så frøet.. La gå at jeg burde sendt den til ugress-himmelen der og da. Tvertimot gjorde jeg som de fleste andre hagenerder ville gjort: Satte den lille i ei potte mens jeg lurte på hva den lille spiren var for noe. Etter et par års anonymitet kom de første blomstene på vårparten og derpå klaser av store, røde bær. Alt ved planten sladret om slekta Cotoneaster. Greit. Fortsatt vokser den i potte og fortsatt plassert under pæretreet. Ingen tegn til sykdom på pæretreet og slett ikke på den forbryterske bulkemispelen. Jeg sier til meg selv at her er det ingen sykdom.

Bulkemispel blir mye større enn den mer kjente blankmispelen. Så stor at jeg har til hensikt å lage et lite tre av den. Etter å ha fjernet alle lave greiner et par år jeg på god vei til å lykkes, enig? Nå skal krona formes slik at jeg får et søtt lite kjærlighet-på-pinnetre. Med kule, små blomster, meget dekorative røde bær (egentlig er det små epler) og høstfarger som slår det meste. Hardførheten er på topp; Jeg har aldri brydd meg med å bære inn potta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.