Hageplan på byggefelt

Utgangssituasjonen, sett fra sør-vest
Hageplanen

Litt større tomt enn vanlig, litt mer urørt natur rundt, litt bedre solforhold. Men det som gav utslaget var engasjementet fra huseierne. Det var sterkt og da blir det til at jeg legger mer kreativitet i prosjektet enn ellers. Menneskelig? Ja, det er naturlig å prøve å holde tritt med oppdragsgiveren i å skape noe helt for seg sjøl. Resultatet ble en hage som skiller seg ut på byggefeltet.

3 hendelser på “Hageplan på byggefelt”

 1. Takk for svar.
  Kan du kontakte meg på e-post?
  Jeg er interesert i hva du tar for å komme med forslag til løsninger..

 2. Hei og takk for hyggelig kommentar!

  En avskjerma uteplass må ha førsteprioritet i nesten enhver hage. Det bør være slik at en har lyst til å gå ut og oppholde seg der og da er det viktig for de fleste at verken trafikken eller fotgjengerne kommer for nær innpå deg. Så hvis en ikke får til nok skjerming i tomtegrensa, må terrassen få rekkverk som gjør jobben. Samtidig skal det være lettvint å komme seg fra terrassen og ut i hagen. Hvor du legger åpningen i rekkverket, bredden på den og utforming av trappa avgjør dette. Vanskelig å si noe mer konkret uten å ha sett hagen din. Fortsatt god påske!

  Vennlig hilsen Johan

 3. Heihei
  Jeg har fulgt med på bloggen din lenge og skulle gjerne fått deg til Ålesund for å fått litt stil over min egen hage og uteområde. Dessverre så kan en småbarnsfamilie med tre små ikke prioritere å bruke mye på hjelp til utforming. Vi står da igjen med å komme på de gode idèene selv.

  Det jeg sliter veldig med og som jeg ikke blir helt klok på ved å lese dine innlegg….er om vi virkelig skal velge å sette opp gjerde rundt betongplattingen vi har rundt kortsiden og rundt hjørnet til halve langsiden av huset. Du skriver og viser til en del bilde vedr dette. Vår platting ligger helt på nivå med marka og det er bare et lite steg ned fra verndadøra. Utforbi har vi ei god fotballmarka til barna. Problemet er at hagen er omringet med veg på tre kanter, hvorav ene krysset er berørt av frisiktsone…så vi får ikke skjermet oss godt nok ved tomtegrensen og tenker derfor på å sette opp gjerde rundt plattingen. Gjerde på marka så og si altså.
  No blei dette langt og sier deg kanskje ikke så mye og ikke vet jeg helt hva jeg ønsker.

  Kanskje mest et hjertesukk…man får så lyst til så mye ved å lese din blogg, så får man liksom ikke gjort noe i det hele tatt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.