Ikke prøv dette hjemme

NLH-stygt1

Overlat slikt til steder der de ikke er så nøye, som på Landbrukshøgskolen i Ås. Ja, for det er der de har begått denne merkelige forstøtningsmuren. Er det en vakker mur? Jeg syns ikke det, men meningene er kanskje delte. Verre er det at jeg mistenker at spørsmålet blir oppfattet som irrelevant, ja dumt, av folk som er ansatt for å vite bedre.  Få meter unna hybrid-muren finner vi nemlig «Institutt for landskapsplanlegging». Da steinene ble støpt inn i betongdeigen het det vel «Institutt for hagekunst», forresten. «Hagekunst», du, det er vel en flott betegnelse! Navneforandringer er helt logisk. Da utdanningen ble lagt om fra gartner-forankret hagekunst til produksjon av kommunale saksbehandlere, var det best å følge på og lage et navn i den gata.

Gudskjelov er det ikke ofte en ser denne rosindeig-måten å misbruke flott naturstein på. Betongbegeistringen var på sitt høyeste i 60- og 70-åra, men blir ikke dundret i bordet like bråkjekt nå for tida. Men, sjøl om det er tredve år siden,  hvorfor kom ingen på at en like godt kunne fortsette  betongmuren videre mot venstre. Kanskje med avtrapping mot enden?

Parken på Landbrukshøgskolen (nå UMB?) er en perle med sine geniale siktelinjer og storslagne rom mellom vakre, veldige trær. Den er i hovedsak anlagt for nærmere hundre år siden og har i lang tid dessverre forfalt. Gledelig nok har nedgangen vist tegn til å stoppe opp i det siste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.