Mangler rekkverket?

Det mener visst de aller fleste, for i situasjonen vi ser på bildet er det bortimot obligatorisk å snekre opp et rekkverk. Men har det noen funksjon?  Rent bortsett fra at skipperen har en reling å holde seg i når han styrer sin skute mot nye mål? Terrassen ville også vært rektangulær og det ville være en smal trapp omtrent midt på – med et litt provisorisk utseende – hvis standardopplegget skulle følges. Men her har man fulgt sitt eget opplegg og koblet terrassen sammen med resten av hagen på en barnevennlig måte. Hjørnet som er sløyfet ville aldri blitt brukt til noe annet enn å være – hjørne. Vern mot innsyn, sier du? Ja, det er flyttet ut til tomtegrensa. Så har en fått en hage med terrasse istedenfor en terrasse og ingenting.

4 hendelser på “Mangler rekkverket?”

  1. Beklager sent svar. Jo, jeg syns også det er mange løsninger som er bedre enn rekkverk – hvis ikke rekkverket er nødvendig for avskjerming, da. Jeg er speielt glad i steinkanter og lave murer, gjerne med busker eller storvokste stauder bak. Når det gjelder landskapsarkitekter i Buskerud eller Vestfold syns jeg ikke det er riktig av meg å anbefale noen. Dette er jo konkurrentene mine.

  2. Flott om en kan sløyfe rekkverk OG skarpe hjørner.
    Hva med steinlagt terrasse som går ut i intet, eller «støttet» opp med stauder og busker der det er høydeforskjell til terrenget rundt.

    Vi har et stort prosjekt foran oss; restaurering av framhuset på et småbruk, og det er godt med plass rundt som vi ønsker å forvandle til en spennende og frodig have hvor vi vil ha alt annet enn plen! Landskapsarkitekter som er flinke og som påtar seg oppdrag fra privatpersoner, finnes det – i Vestfold evnt. Buskerud?

  3. Endelig noen som har samme tanker som meg. Hvorfor i all verden skal alle terrasser ha rekkverk?! Jeg synes de er finest der de går i ett med terrenget. Overgangen mot gårdsplassen kunne ha vært et oppmurt blomsterbed i flukt med, og i hele terrassens lengde. Det har jeg gjort og med stort hell!

    Fra det ene til det andre. Kjenner du til noen flinke hagedesignere i Trondheimsområdet? Jeg har ei tomt på 1.5 mål jeg kunne tenkt med å la noen bryne seg på…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.