Plant berberis

Det var ei tid da det ble planta altfor mye berberis. Mange har vonde minner fra berberisen i skolegården, f.eks. Så dermed endte vi opp med ikke å plante berberis i det hele tatt. Men det er en alfor fin busk til at vi kan la den forsvinne sånn uten videre. Spesielt gjelder det Blodberberis, Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’. Ingen annen busk med mørke blad har denne kuplete, overhengende vokseformen. Formen kommer best til sin rett på solitærplanter. Solitærplanter blomstrer dessuten best med flott kontrast mellom gullgule blomster mot bladverket. Men også en fri hekk blir fin som kontrastplanting. Under gode forhold blir blodberberis over to m høy. Plantene på bildet når ikke opp til dette, for hver vår blir toppen kuttet. Det gir tette, kompakte planter. Hvis en derimot skjærer vekk de eldste skudda ved basis, får en høyere planter med enda bedre bladfarge.

6 hendelser på “Plant berberis”

 1. Hei….Simpelthen elsker vår Blodberberis hekk men nu e den blitt nesten 4m høy,mannen har kuttet den ned til ca 50cm. ser frem til at den skal vokse seg tett og flott de neste årene..Den er jo helt nydelig…Hilsen Randi Myhre

 2. Hei!
  Jeg mener også at berberishekk er en dårlig ide i de fleste tilfeller. Men som solitærbusk på et sted der en ikke risikerer å sneie borti den, jo det har jeg sett noen fine eksempler på. Det er også flere arter i slekta som jeg er litt nysgjerrig på. (Vintergrønne bl.a).
  Mitt råd for å utrydde hekken: Det er ikke lett å dra opp alt som heter røtter. Derfor bør du kappe den like over bakken og pensle stubbene med Roundup garden (eller sterkere). Denne behandlingen er mest effektiv om ettersommeren. Når røttene på denne måten er drept, kan du plante helt inntil. Røttene råtner jo og er næring for de nye plantene.
  Vennlig hilsen Johan

 3. Enig med Ingrid (selv om dette er et veldig gammelt innlegg)

  Jeg har selv over 50 meter med berberishekk. Plenen er stadig full av lange, spisse «nåler». Klipping er et mareritt, og mitt eneste ønske er å bli kvitt alt sammen.
  Snublet over denne siden i min søken etter råd for å utrydde den for altid…

 4. Unnskyld- men å plante Berberis er ikke et godt råd
  Ikke plant berberis.
  Den er ikke verneverdig .
  Jeg holder på å sloss med å få en 20x 2 x 2 m hekk bort . Pga stikkertene . Lite barnevennlig. Gratis til hvem som vil ha!
  Om noen vurdere slik hekk man de få Komme å hilse på min og se hva de syns.

  Ingrid M Ringen, Malvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.