Valnøtt i Ulvik

At smørvalnøtt eller grå valnøtt (Juglans cinerea) er et rasktvoksende tre har jeg skrevet om før. I hagen min har jeg et fem år gammelt eksemplar som allerede titter inn vinduene i andre etasje. Årsskudd på over meteren. Men at det kunne nå slike dimensjoner som dette treet på Hjeltnes gartnarskule, Ulvik, ante jeg ikke. Ikke så høyt (10 m?), men framfor alt bredt, blir smørvalnøtt, altså. Jeg anslår at krona er minst tjue meter bred. Da oppstår behovet for oppstøtting, som du ser. Helt klart blir jeg nødt til å tenke over om mitt eget tre skal få ture fram på denne måten eller ei. Moro er det i alle fall med et tre som kan samle hele gartnerskolen under sitt kronetak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.